Снимка: PixabayЗаради първия случай на африканска чума по свинете в Пернишка

...
Снимка: PixabayЗаради първия случай на африканска чума по свинете в Пернишка
Коментари Харесай

Определена е карантинна зона заради първи случай на АЧС в Пернишко

Снимка: Pixabay

Заради първия случай на африканска чума по свинете в Пернишка област със заповед на министъра на земеделието, храните и горите се дефинира карантинна инфектирана зона с радиус 8 км от огнището, равняваща се на повърхност 200 квадратни километра. Това заяви пресцентърът на регионалната администрация, написа novini.bg.

Ограничава се достъпът и се не разрешава придвижването на физически лица и пътни-транспортни средства до горските територии, попадащи към инфектираната зона. Това са ловностопанските региони в трънските села Велиново и Филиповци, брезнишките Красава, Садовик, Станьовци и държавен ловностопански регион Букова глава.

Срокът за осъществяване на заповедта е от през днешния ден до 27 ноември 2019 година Предстои екипи на държавните горски стопанства в Брезник и Трън да слагат обозначителни табели, указващи ограничавания достъп в инфектираната зона.

Заразата е открита при диво прасе на територията на Ловно-рибарско сдружение " Садовик ", община Брезник. Пробите от проучванията в сертифицираната референтна лаборатория в София удостоверяват геном на вируса.

Турист е намерил мъртво диво прасе в планината Любаш в понеделник и е алармирал Ловно-рибарското съдружие в Брезник. От там сигналът е препратен до всички институции.

Предприети са нужните ограничения, взети са проби, животното е било загробено, съгласно санитарните условия, направена е и стерилизация.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР